Annons

onsdag, oktober 19, 2011

6 månader

Hjälp vad fort tiden går! Vår lilla älskling blir ett halvår idag på sin pappas födelsedag :o) Älskar dig mest i hela världen!!!Vi har hunnit med ett par timmars promenerande och ett besök på BVC. Pluttan är nu 64 cm och väger 6,3 kg. Före sin ålder på flera utvecklingssteg, duktig tjej! Men nu får även mamma plocka bort alla mjölkprodukter för att se om hennes lilla mage mår bättre då. Jag som typ lever på keso...


- Posted from my iPhone

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hade varit roligt att få veta lite hur din kost ser ut i dagsläget, med de underbara resultat du sett i viktnedgång! :)
Söt dotter du har!

Gaby sa...

den laktosfria keson e faktiskt godare än den vanliga =) finns dock bara i små förpackningar =(

Lina Johansson sa...

Anonym: Ja jag får kanske skriva lite mer om vad jag äter, även om det inte är något märkvärdigt.
Tack så mycket :o)

Gaby: Det hjälper tyvärr inte eftersom det är mjölkproteinet hon inte tål :( Laktosfritt finns det ju mycket av, men mjölkfritt är det svårare med. Så nu är det bye bye till proteinpulvret också!

Linda sa...

Hej jag har också mjölkfrikost pga av dotterns mage... Tog nog drygt två veckor innan jag vande av
mig mjölkprodukterna... Men nu funkar det bra och är man jätte sugen på något så finns det oftast något sustitut :o)

Sofia sa...

Hej Lina
Jag hamnade här för jag söker lite träningstips. Det är nu lite mer än 6 månader sedan min förlossning.

Jag har precis fått veta att min son är både mjölk- och äggallergiker. Min barnmorska trodde inte det när jag frågade henne när jag misstänkte det. Jag sökte information på nätet och fick veta att man skulle utesluta all mjölk ifrån sin kost i minst 4 veckor om man ammade. Det tar tydligen 2 veckor för att det ska gå ur mig och sen tar det två veckor innan det går ur mitt barn.

Lite annat tips.. Man ska tydligen utesluta soya också för det är väldigt besläktat med mjölkprotein. Sen får man lusläsa alla innehållsförteckningar också... det finns mjölkprotein i det mesta. Har hittat det i chips, tvål, vitaminer, omega3 kapslar osv. Vanligt är också att om man är allergisk mot mjölkprotein så kan man även ha äggproteinallergi. Så ifall din söta tjej inte blir bra så kan man även prova utesluta det.
Här är en jättebra sida: www.mjolkfri.com

Jag har sökt efter proteinpulver utan mjölk och ägg och hittade ett hampa protein, vet du nått om det?

Lina Johansson sa...

Tack för dina tips Sofia! Ja visst finns det mjölk typ överallt och det är trist att behöva utesluta så mycket. Men viktigast är såklart att lillan mår bra! Märkte redan förbättring på hennes mage idag, hoppas nu att det håller i sig.

Hampa har jag dålig koll på men jag förmodar att det är dyrt? Jag ersätter proteindrinken i samband med träning med essentiella aminosyror (EAA) istället. Det bör inte spela någon roll varifrån aminosyrorna kommer eftersom det är spjälkat protein och då känner kroppen inte igen det, dvs ingen allergisk reaktion.