Annons

tisdag, juni 07, 2011

På sjukhuset med lillan

Idag är vi och undersöker Felicias njurar. Det var inte populärt att få ett stick i handen men hon har varit så himla duktig! Efter lite sockerlösning i munnen så log hon till och med åt sköterskorna ;o)
Först sprutade de in en radioaktiv isotop som ansamlar sig i njurarna för att studera urinproduktionen. Under tiden den verkade var vi även på ett nytt ultraljud med henne.

 Maskinen läser av den radioaktiva isotopen i njurarna. För att de minsta barnen ska ligga stilla under undersökningen så använder de sig av en vakuumkudde. Det fungerade alldeles utmärkt, hon blev bara lite frustrerad för att hon inte kunde röra benen.


Vi fick inga besked idag, men det verkar vara som vi väntat oss. Den vänstra njuren är full av cystor (vätskeblåsor) och fungerar antagligen inte alls, men den högra ser i alla fall fin ut. Detta upptäcktes redan på ultraljudet i vecka 18, men då visste de inte riktigt vad det var. Vi vet inte än om det blir någon operation för att plocka bort den dåliga njuren, men vi hoppas såklart att hon slipper det. I vilket fall så är det inget akut, det är bara för att förebygga eventuella problem i framtiden i så fall. Även om det känns lite jobbigt och tråkigt att hon har en njure som inte fungerar så är vi i alla fall väldigt glada att det har drabbat ett organ som det faktiskt finns två av. Och vi klarar ju oss alldeles utmärkt med bara en njure!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Så duktig hon är eran prinsessa! Tankar och kramar till er och framför allt till eran tuffing-tjeja. :-)

Petra sa...

Kommentaren var från mig ;-) Glömde skriva namn.

Lina Johansson sa...

Tack snälla Petra!! Kram på dig!

Ulrika sa...

Åh jobbigt. Bra att det inte är farligt men tråkigt ändå. Hjärtat kan ju nästan gå i bitar så gärna som man vill att de små ska få ha det bra. Hoppas allt ordnar sig till det bästa! Ber för er. :) <3

Kram!

Lina Johansson sa...

Tack snälla Ulrika! Vi försöker bara tänka på att det kunde varit så mycket värre. Så länge den högra njuren fungerar bra så är det inte hela världen... Hon verkar ju må hur bra som helst i alla fall och det är det viktigaste!
Kram på dig!

Ellie sa...

ÅHH stackare! vad tråkigt och höra!. Tråkig start i livet men precis som du säger så var det tur att det inte var något annat organ som drabbats som det bara finns ett av. Tänker på er...kram

Lina Johansson sa...

Ja man får vara glad att hon inte har några symtom och hoppas att hon klarar sig bra med bara en njure hela livet. Lilla snuttan!
Tack för din omtanke!
Kram

Elin sa...

Jag har alltid bara haft en fungerande njure och det har gått bra! :-)

Lina Johansson sa...

Skönt att höra Elin :o)