Annons

onsdag, mars 02, 2011

Nytt ultraljud

Det ser ut som att hon ligger och skrattar för fullt där inne, men det var en stor gäspning ;o) Så söööt! 

Idag var det alltså dags för ultraljud igen, det andra rutinultraljudet som alla här omkring erbjuds i v.32, men för vår del med en läkare istället för barnmorska. "Blåsorna" på vänster njure har vuxit lite som förväntat, men annars ser allt bara bra ut. Njuren ser inte skadad ut, hennes mage är inte svullen och fostervattenmängden är normal. Det är svårt för dem att säga så mycket mer om det under tiden hon ligger i magen, vi får helt enkelt vänta och se vad undersökningarna visar sen när hon är född. Idag var jag inte lika nervös, det kändes bara kul att få se henne igen. Det första hon gjorde när han tittade på hennes ansikte var att gäspa stort som ni ser på bilden, haha. Hon har lagt sig tillrätta nu med huvudet nedåt, ryggen till vänster, rumpan upp och fötterna åt höger. Hon kan fortfarande röra sig ganska mycket och hickar ofta nu ;o) Hon har blivit så stor! Idag väger hon ca 1818g vilket är 11% mindre än "standard", men hellre det än att behöva klämma ut en stor klump sen ;o) Allt mellan 2,5 - 4,5 kg är ju normal födelsevikt.

Strax efter ultraljudet åkte vi tillbaka till kvinnokliniken för att gå på vår första föräldrautbildning :o) Det var en föreläsning om förlossningsförberedelse av två barnmorskor. Väldigt lärorikt och intressant, och så många stora magar på ett och samma ställe, hihi. Jag har blivit så himla sentimental nu så jag blev tårögd bara av att sitta där och lyssna, och när vi fick se en fin förlossningsfilm på slutet så kunde jag inte hålla tillbaka tårarna ;o) Det känns så obeskrivligt stort det som väntar oss!

4 kommentarer:

jenny sa...

Vad spännande med ultraljud! En glad bebis;)

Ida sa...

"50 days to go"
spännande, all lycka till Lina!!!
Krma

Marika 21, fitnessfreak till blivande mamma sa...

2 RUL? sicken lyx, här i västerås är det bara 1 men skulle verkligen vilja se mitt lilla hjärta igen innan han/hon ska ut =)

Lina Johansson sa...

Jenny: Ja det är verkligen en upplevelse :o)

Ida: Det går undan nu ;o) Tack tjejen!!

Marika: Det är väldigt lyxigt, men det är snack om att RUL 2 ska tas bort pga att det kostar för mycket. Så härligt att få se det lilla livet!