Annons

fredag, februari 18, 2011

Äntligen fredag igen :o)

Då var det snart helg igen, sååå skönt! Vi har inga planer ännu, men det blir säkert nåt trevligt! Kanske röja lite mer i förrådet inför flytten ;o) Ikväll blir det i alla fall sushi och lite gotte :oP
Hoppas ni får en riktigt mysig helg!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har alltid fått höra att man ska undvika sushi med gravidtet? Vet du vad som rekommenderas nuförtiden?

Lina Johansson sa...

Tidigare rekommenderades man att avstå från sushi, men nu säger dem att det är OK så länge den är nygjord från ett "bra" ställe. Fisken måste ha varit fryst innan så att bakterierna dör. Tonfisk ska man helst undvika pga tungmetaller. Jag brukar hålla mig till lax och räkor. Man kan be om att få sin sushi gravidanpassad så väljer kocken ut de bitar som går bra att äta.
All info finns att läsa på livsmedelsverkets hemsida, www.slv.se.

Anonym sa...

Det hela blir intressantare när man jämför olika länders rekommendationer, som varierar en hel del. Vad som är ok varierar inte bara mellan olika länder, utan även mellan olika tidpunkter. Inte lätt att förhålla sig till det komplexa informationsflödet. Men vi får ju aldrig glömma - att i Sverige vet man bäst, av någon anledning.

Nilla

Lina Johansson sa...

Haha, ja det kan jag verkligen tänka mig! Man får ha lite sunt förnuft och göra så gott man kan :o)

Marika 21, fitnessfreak till blivande mamma sa...

Tänk i Japan där har dom ätit sushi i en miljon år typ (haha) och kvinnorna där föder ännu friska barn och inte nog med det så lever dom ju hur länge som helst!! :) Så HEJA SUSHIN hehehe. Det enda man bör undvika är ju tonfisken, och se till att fisken har varit fryst och är relativt ny-upptagen så är det inga problemas :) /SUSHI-FANET!!

Lina Johansson sa...

Precis!! ;o)