Annons

onsdag, juli 28, 2010

Ännu ett friluftsäventyr ;o)

Vi har pratat om att paddla kanot flera somrar, men det har bara inte blivit av. Häromdagen hittade vi en sjö här i närheten där man kan hyra kanot, så idag slog vi till och åkte till Ringsjöstrand för att paddla :o)

Ringsjöstrand var en supermysig och trevlig camping, men vattnet var tyvärr inte så inbjudande för tillfället pga algblomning.
Dags att sjösätta kanoten!
En bit ut på sjön var vattnet spegelblankt och det var helt vindstilla till en början. Magiskt!
Efter ungefär en timmes lugnt paddlande la vi till vid en liten strand för en fikapaus.
Efter en knapp timmes paus gav vi oss ut på sjön igen. Nu blåste det lite mer och vi fick verkligen ta i för att komma någonvart. Det var inte det lättaste att styra kanoten... Efter en timme i motvind styrde vi hemåt, men det var minst lika besvärligt att paddla i medvind. Dessutom var vi lite vilse så det tog betydligt längre tid än väntat att paddla tillbaka. Helt slut efter ytterligare en timmes frenetiskt paddlande var vi äntligen i land igen! Vi var så trötta att vi inte kunde hålla oss för skratt och det kändes som vi skulle kantra flera gånger, men vi klarade oss ;o)
Helt slut efter 3 timmars paddlande, men mysigt var det!

4 kommentarer:

John sa...

Satt precis och funderade över när det skall komma en app med ekolod. Vore grymt att hitta fisk med hjälp av sin iPhone :).

Lina Johansson sa...

Då får väl uppfinna det själv annars!

Elsa L sa...

Vilka mysiga äventyr ni hittar på tillsammans. Det ser helt underbart ut!

Lina Johansson sa...

Ja den här semestern har vi allt hittat på en del, och det har varit superhärligt!