Annons

måndag, april 27, 2009

Test av Atkins-dieten

Då var man hemma igen efter en skön helg i Vänersborg! Ett par härliga långpromenader längs Vänern, lite shopping och god mat med trevligt sällskap :o)

Vi har grupparbeten i skolan nu där min grupp valt att fördjupa oss i olika dieter för viktminskning. Vi kommer att beskriva olika dieter, för- och nackdelar osv, och även prova på vars en diet under ca 2 veckor ;o) Jag valde Atkins-dieten (inga kolhydrater!), dock med viss modifikation då jag inte äter mättade fetter utan endast hälsosamma alternativ som fet fisk, oljor, nötter m.m. Nu kommer det ju lite olägligt eftersom jag är på Cypern en av dessa veckor, men men... Jag lär väl unna mig någon glass, det är ju trots allt semester, men jag ska försöka hålla mig inom Atkins regler. Det känns lite jobbigt att överge min älskade gröt och solrosbrödet, men ett par veckor ska jag väl klara! Köpte hem mer ägg och kallrökt lax idag, det blir min lyxfrukost :oP Omelett lär det väl bli en del av också. I övrigt blir det kött/fisk/fågel och sallader med lite extra fett. Förmodligen någon portion Hy-pro eller kesella också. Just nu känns det spännande, vi får väl se hur länge jag tycker det ;o)

Nu ska jag fixa mitt kvällsmål; kesella med vaniljsötning, bär och hackade nötter. Så sjukt gott!

Några härliga bilder från Vänersborg!Skogen var helt full av vitsippor!Färdkost, tillsammans med några naturella nötter och äpple.

4 kommentarer:

Harry sa...

Spännande...det ska bli kul att få veta resultatet på detta.

Lina Johansson sa...

Ja det blir spännande! :O)

Anonym sa...

Speciellt hur du upplever träningen! //Anna

Lina Johansson sa...

Det har ju inte blivit så mycket träning på sistone, men vi får se nu framöver :o)