Annons

måndag, april 20, 2009

On my way back

Helgen har varit lugn och skön, lördagen blev en riktig shoppingdag ;o) Köpte ännu ett par av mina favvis-Levis jeans, nästan exakt samma färg för det fanns bara den, men jag ääälskar dom!!! Var på jakt efter en ny handväska också och bara gick rakt på en som jag fastnade för direkt! Örhängen blev det också, och ett par snygga ljusa caprishorts. Och det blev både sushi och fika :oP En superhärlig dag med min älskling! Igår åkte vi ut på landet och hälsade på goda vänner och deras lille 6 månaders pojke, jättetrevligt! Hade med oss Leo för att se om han klarade sig bra ute hos dem eftersom de ska få vara kattvakter snart. Han verkade stortrivas och gav sig ut på upptäcktsfärd direkt, men deras två katthonor fräste åt honom, hihi. Han som är så snäll och go!
Om exakt 2 veckor åker nämligen hela min familj, Calle och min systers pojkvän till Cypern en vecka för att fira lilla mammas 50-års dag :o) Känns helt overkligt, vi ska på solsemester om bara 2 veckor! Åååhh så underbart det kommer bli!!!


Idag började vi med en ny labb i skolan, lite småäcklig men spännande. Vi får välja en valfri probiotisk produkt att testa under ca en vecka. Före och efter testperioden får vi själva ta ett litet avföringsprov hemma som vi sen kommer att odla bakterier ifrån för att se om probiotikan haft någon effekt på tarmfloran ;o) Jag har valt Valios Gefilus MAX, kan väl knappast skada att hjälpa lilla magen på traven nu efter dieten!

Jag känner mig inte helt återställd än, men jag ville ändå in på gymmet och få använda mina muskler lite idag. Hade inte planerat något utan körde vad jag kände för, det blev rygg, rotatorn, baksida axlar och mage. Tog det rätt så lugnt men klarade köra hyfsat tungt i alla fall, och skönt var det! Kör på känn nu denna veckan så får vi se om det är läge att börja med tung träning nästa vecka, eller om det får vänta tills efter semestern.

Oj, tiden rusar iväg här... Dags att fixa till mig och sen åka in till Malmö för att jobba i gymmet!

11 kommentarer:

Anonym sa...

jag tror du blivit utmanad i Lizas blogg :)

Lina Johansson sa...

Jag vet, jag orkar inte... ;o)

Jossan sa...

Härligt med solsemester!!=D Då får du vila upp dig ordentligt och bara njuuuuuuuuuuuta=)

Ha en fin dag
Kram

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Spännande med testet på lilla maggen där... om det blir skillnad eller ej... Min mage lever jue sitt eget liv ibland hehe...

Ha nu en härlig semester sen!! :)

Kraam!!

Viggo Håkansson sa...

Jag blir nyfiken, vad är det förväntade resultatet av probiotiska preparat?

Ebba sa...

Gud vad skönt med semester =) Hoppas att ni får det bra! Kram!

Lina Johansson sa...

Jossan: Jaaaa, det ska bli sååå härligt :o) Tack gumman!

Zuzibuz: Du får kanske göra ett eget litet test hemma ;o)
Tack ska du ha!

Viggo: Vi bär omkring på 1-2 kg bakterier, en del patogena andra godartade, 10-100 ggr fler bakterier än vi har egna celler(!), så självklart påverkas vi av dem! Genom att äta probiotika (godartade bakterier som visat sig ha hälsosamma effekter) får man en större andel av dessa i tarmen och kan på så vis få t.ex. en lugnare mage, bättre näringsupptag eller vad det nu kan vara. Mer finns att läsa på företagens hemsidor, kolla t.ex. Valio och Proviva.

Ebba: Suuuperhärligt! Tack =)

Cizzi sa...

Vad spännande! Jag ser fram emot att höra mycket om resultatet =) Probiotika har jag blivit väldigt intresserad av genom yrket.

Lina Johansson sa...

Ja jag tycker själv att det ska bli jättespännande att se hur stor skillnad det blir!

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Drack sådana där shots ett bra tag efter att jag åkte på clostridium efter en pencillinkur... Magen tålde inte mycket alls till att börja med efter den vändan... Ofrivillig diet kan man nog säga... :S

Lina Johansson sa...

Ojojoj... Inte kul när magen krånglar så!