Annons

lördag, december 20, 2008

Nybörjartävling!

Ni som funderar på det här med att tävla, ta chansen och testa på en riktig nybörjartävling!

Lördagen den 13 juni 2009 arrangeras den andra upplagan av den äkta nybörjartävlingen i Alingsås: Alströmertrofén. Tävlingen ger absoluta nybörjare, damer och herrar, chansen att pröva vingarna i Bodybuilding/Classic Bodybuilding. Tävlingen arrangeras i samförstånd med SKKF - med förhoppning på en tillväxt av antalet tävlande i framtiden. Läs mer på BODYs forum...

Nybörjartävlingen Alströmertrofén 2008 arrangerades i mitten på juni i Alingsås och blev mycket uppskattad. Lerums Tidning talar med Marie Schöld från Lerums Sportcentrum som vann långa damklassen: ""Störst muskler vinner." En sanning med modifikation inom bodybuildingvärlden. Marie Schöld från Gråbo berättar om den udda sporten."

Bilder på alla klasser finns på janulf.se/alstromertrofen.

9 kommentarer:

Jessica sa...

Hade varit ngt, tränar på Lerums Sportcentrum:) Ville bara säga att du är en av mina förebilder!

Lina Johansson sa...

Emma: Passa på vettja! Detta är ju som sagt en riktig nybörjartävling så det är mycket mindre att hålla koll på! In på forumet och läs mer om vad som gäller! Du behöver bara en dräkt och ingen färg t.ex.

Jessica: Kör på ;o) Tack ska du ha, vad roligt att höra!

Jossan sa...

Hej Lina, hoppas allt är bra med dig och att du får en skön fjärde advent, kan du förstå..de är bara några dagar till jul=D Tiden går så fort, hi hi.
Kramis

vicci sa...

hur länge har du hållt på med detta?

Lina Johansson sa...

Jossan: Tack detsamma gumman! Ja, nu är det snaaart jul ;o) KRAM!

Vicci: Jag började tävla 2006 och har hunnit göra 4 tävlingar.

Anonym sa...

Hej! Du är så fantastiskt inspirerande!
Jag undrar: hur mycket grundarbete krävs det för att tävla i fitness? Alltså hur många år måste man ha styrketränat målmedvetet för att komma dit om man inte tränat något värst innan? Kan alla göra detta om de har stor målmedvetenhet?
Finns det någon övre åldersgräns för att tävla i fitness?

Lina Johansson sa...

Anonym: Tusen tack!
Oj, det är jättesvårt att svara på! Vi har ju alla väldigt olika genetiska förutsättningar och därför krävs det också väldigt olika mycket träning, typ av diet osv. Skulle dock rekommendera minst 1-2 års seriös styrketräning innan man funderar på att tävla.
Visst kan alla som är tillräckligt målmedvetna ta sig upp på scenen! Det är bara att ge sig tusan på det! Några åldersgränser finns inte, bortsett från att man ibland och om man vill kan tävla som junior under 23 år och veteran över 35 år, så det är bara att köra på :o) Lycka till!

karolina sa...

Vilken är den bästa låten du vet att träna till? :D

Blir jätteglad för svar. En lista över era favorit-träningslåtar kommer sedan publiceras på min blogg. Bara att gå in och kolla om några dagar!

Lina Johansson sa...

Oj, jag kan inte komma på en specifik låt... Jag gillar typ "vocal trance". Cascada har många bra låtar t.ex.